vrije werkers voor zzp'ers

Het concept van de vrije werker biedt speciaal uitkomst voor zzp'ers en het MKB. Ook die hebben vaak behoefte aan kantoorondersteuning of andere werkzaamheden maar hebben geen werkplaats, geen geld genoeg en/of geen werk genoeg om daarvoor iemand in dienst te nemen.
Bovendien wil de echte zzp'er helemaal geen werkgever zijn en geen arbeidsovereenkomst met een kantoorkracht aangaan.

De vrije werker van InDat is dan dè oplossing voor elke organisatie, ondernemer, zzp'er of MKB'er die toch bij tijd en wijle enige werkondersteuning nodig heeft.
Dat kunnen allerlei soorten werkzaamheden zijn, maar vaak zal het gaan om werk achter de pc of andere kantoorgerelateerd werkzaamheden.
InDat heeft daarvoor het begrip de kantoorhulp in het leven geroepen.
De ideale kantoorhulp woont in de buurt en werkt in principe thuis of alleen tijdens bepaalde uren bij de zzp'er of MKB'er op kantoor.
Met internet is het onderscheid tussen thuis werken en op kantoor werken vrijwel verdwenen en blijkt een kantoorhulp op afstand even goed te werken als een kantoorhulp die om de hoek zit.
Als de vrije werker thuis achter zijn (of haar) eigen pc werkt hoeft er geen aparte werkplek voor worden ingericht of vrij gemaakt te worden; vaak zou dat ook niet kunnen omdat er eenvoudigweg geen plaats voor is. Behalve als kantoorhulp is het ook mogelijk een vrije werker te werk te stellen voor

ander werk, bijv. in de horeca, detailhandel, als koerier, liftboy, enz. (zie wat voor soort werk kunnen vrije werkers doen?. Tot nu toe heeft InDat altijd mensen kunnen leveren voor welke klus dan ook.
De kosten voor een kantoorhulp zijn laag en één op één gerelateerd aan concrete werkzaamheden: geen werk, dan ook geen kosten, dus geen onrendabele kosten, zie onder tarieven.
De flexibiliteit is er niet alleen voor de vrije werker, maar ook voor de opdrachtgever. Op elk moment kan de opdrachtgever bepalen dat het werk voor de vrije werker klaar is, gestopt moet worden en wanneer die weer voortgezet kan worden. De opdrachtgever zit niet vast aan een minimum aantal werkuren en betaalt alleen voor de werkelijke werkuren. Ook zit hij niet vast aan vastgelegde tijden waarop hij het werk moet aanbieden. Loopt de uitvoering net even anders dan de planning, dan is even overleg met de vrije werker genoeg voor een andere werkafspraak. Kortom maximale flexibiliteit en maximale aanpassing aan de omstandigheden en efficiëntie tegen de laagste prijs. De praktijk van de afgelopen decennia leert dat alle partijen deze constructie zeer waarderen.

Over de vrije werker valt nog veel meer te vertellen; wilt u meer weten, klik dan op de onderwerpen hieronder.