als vrije werker voor zzp'ers werken

Het concept van de vrije werker biedt speciaal uitkomst voor zzp'ers en het MKB.
Ook die hebben vaak behoefte aan kantoorondersteuning of andere werkzaamheden maar hebben geen werkplaats, niet genoeg geld en niet genoeg werk om daarvoor iemand in dienst te nemen.
Bovendien willen veel zzp'ers helemaal geen werkgever zijn en geen arbeidsovereenkomst met een kantoorkracht aangaan.
De vrije werker van InDat is dan dè oplossing voor elke zzp'er en MKB'er die toch bij tijd en wijle enige werkondersteuning nodig heeft.
Dat kunnen allerlei soorten werkzaamheden zijn, maar vaak zal het gaan om werk achter de pc of andere kantoorgerelateerd werkzaamheden.

InDat heeft daarvoor het begrip de kantoorhulp in het leven geroepen.
De ideale kantoorhulp woont in de buurt en werkt in principe thuis of alleen tijdens bepaalde uren bij de zzp'er of MKB'er op kantoor.
Met internet is het onderscheid tussen thuis werken en op kantoor werken vrijwel verdwenen en blijkt een kantoorhulp op afstand even goed te werken als een kantoorhulp die om de hoek zit.

Als de vrije werker thuis achter zijn (of haar) eigen pc werkt hoeft er geen aparte werkplek voor worden ingericht of vrij gemaakt te worden; vaak zou dat ook niet kunnen omdat er eenvoudigweg geen plaats voor is.

Behalve als kantoorhulp is het ook mogelijk als vrije werker aan het werk te gaan voor ander werk, bijv. in de horeca, detailhandel, als koerier, liftboy, enz. (zie wat voor soort werk kunnen vrije werkers doen?.

De vergoeding voor een kantoorhulp zijn één op één gerelateerd aan concrete werkzaamheden: geen werk, dan ook geen vergoeding, zie onder verdiensten.

De flexibiliteit is er niet alleen voor de vrije werker, maar ook voor de opdrachtgever. Op elk moment kan de opdrachtgever bepalen dat het werk voor de vrije werker klaar is, gestopt moet worden en wanneer die weer voortgezet kan worden. De opdrachtgever zit niet vast aan een minimum aantal werkuren en betaalt alleen voor de werkelijke werkuren. Ook zit hij niet vast aan vastgelegde tijden waarop hij het werk moet aanbieden. Loopt de uitvoering net even anders dan de planning, dan is even overleg met de vrije werker genoeg voor een andere werkafspraak. Kortom maximale flexibiliteit en maximale aanpassing aan de omstandigheden en efficiëntie tegen de laagste prijs. De praktijk van de afgelopen decennia leert dat alle partijen deze constructie zeer waarderen.

Over het werken als vrije werker valt nog veel meer te vertellen; wilt u meer weten, klik dan op de onderwerpen hieronder